20 feb 2008

Oficina de Defensa del Elector

El candidato de Esquerra Unida i Republicana por Valencia asegura que los electores se sienten sobresaturados
IU pide crear la Oficina de Defensa del Elector para controlar las promesas electorales falsas:
17h. del Lunes, 18 de febrero.
Agencias
El candidato de la coalición Esquerra Unida i Republicana (EUPV-IR) por Valencia, Antonio Montalbán, reclamó que se lleve a cabo la propuesta del coordinador general de IU, Gaspar Llamazares, de crear una Oficina de Defensa del Elector para "controlar que las promesas y castillos en el aire realizadas en campaña electoral por el PSOE y el PP se cumplan y se deje de engañar a los votantes".
Montalbán asegura que "los electores se sienten sobresaturados de promesas, ya que el PP y PSOE han entrado en una dinámica de prometer castillos en el aire que está agotando a los ciudadanos, confundidos y hartos de tanta irrealidad". Recordó que Llamazares ha anunciado la propuesta de crear una Oficina de Defensa del Elector para que se controlen todas aquellas promesas que durante la precampaña y la campaña electoral los candidatos anuncian a los ciudadanos y ciudadanas.
"No puede ser que PP y PSOE llenen sus discursos de promesas que saben que no van a llevar a término", censuró Montalbán, que criticó que "sus palabras carecen de valor".
Montalbán garantizó que "desde EUPV, sus candidatos apuestan por un trabajo continuo, por ofrecer a los electores propuestas reales y no proyectos que sólo buscan ganar votos pero que están vacíos de realidad", insistió.

IMPOSTOS

19/02/2008
La proposta d´en Gaspar LLamazares de crear un impost que gravi els beneficis de la banca és prou interessant, tot i que , personalment, jo aniria més enllà i procediria a la nacionalització de part del sector. Penso que almenys les caixes haurien d´ésser de titularitat pública. Ara els beneficis d´aquestes entitats s´escapen de tot control. Ningú es creu que s´inverteixin íntegrament en tasques socials. Els serveis bancaris són gairabé de primera necessitat, doncs sense ells no pot funcionar l´economia. D´altra banda la manca de control públic ha resultat ruïnosa per alguns bancs americans i britànics arran de la crisi de crèdit. El govern laborista s´ha vist forçat a nacionalitzar el northern bank i n´hi ha altres dos que estan prou afectats al Regne Unit. El control previ de l´Estat cap a certs sectors de l´economia és probablement millor que aquestes intervencions d´urgència que minen la credibilitat de tot el sistema occidental. Tanmateix, l´impost especial em sembla una mesura intermitja molt adecuada.

Les reduccions d´impostos que proposen els partits monàrquics poden certament donar un lleuger impuls a l´economia a curt termini. Però de què ens valdrà l´estalvi si les inversions en serveis públics queden minvades i ens hem de despendre de cuantitats majors per tal de pagar serveis privats de sanitat o ensenyament? Les xicotetes reduccions de la factura fiscal dels treballadors amaguen els veritables beneficiats d´aquestes reduccions: les grans societats d´inversió, la gran empresa i la banca. Especialment graciosa és la proposta del pp d´abaixar l´impost de societats en deu punts porcentuals i deixar exents de declaració a tots els qui no arribin a 16.000.-€ de sou. És ideal per a l´empresari, que augmenta els beneficis i manté content i enganyat amb un sou indigne al treballador.