24 feb 2008

Míting a Vinaròs

Demà dilluns 25/02/2008 participaré al mitin d´Esquerra Unida i Republicana a Vinaròs a les 20:00 hores. A les 19:00 tenim una roda de premsa a Benicarló.

Benicarló és un poble que em porta molt bons records. A Benicarló nasqué la meua passió per les falles de la mà del meu oncle que hi treballava d´artista faller. De xiqueta estiuejava a la platja de la Caracola. Eren anys marcats per l´educació franquista, la repressió. La coneixença de persones com el meu oncle a Benicarló, Salvador Dalí a Cadaqués o el dibuixant Ferrandis a Barcelona em convertiren en l´artista que sóc. El pes del franquisme i la transició que el continuà m´impulsaren vers la política per tal de combatre aquelles idees nefastes que hom tracta de reviscolar hui.
Estic convençuda que només tancant definitivament aquest capítol de la història, amb la creació d´un estat republicà federal, podrem bastir una societat pròspera econòmicament i socialment.
El professor de dret constitucional Josep LLuís Pitarch ho explica molt clarament. Diu que l´actual Constitució es redactà sota l´amenaça dels franquistes a les forces democràtiques de continuar amb la dictadura si no transigien en les seues demandes.